[O1] Kontrolka niezapiętych pasów
Zwiń
X
-
Trochę nie na temat.U mnie jest ta kontrolka na zegarach ale zapala się tylko po przekręceniu zapłonu i po chwili gaśnie z resztą.Mam pytanie czy ona nie powinna się świecić gdy ktoś ma nie zapięte pasy chociaż by kierowca.O1 przed FL 2000r.O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613
Komentarz
-
-
Panowie, OI jest prosta jak budowa cepa, więc nie spodziewajcie się cudów. ponoć można to przeprogramować, ale wymaga to zbyt głębokiego grzebania i w sumie jest nieopłacalne. to nie program do silnika i wychodzi drogo.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz16v.Mam pytanie czy ona nie powinna się świecić gdy ktoś ma nie zapięte pasy chociaż by kierowca.O1 przed FL 2000r.
[ Dodano: Czw 02 Sty, 14 17:43 ]
Zamieszczone przez bart_717Czy jest szansa wydłużyć czas działania sygnału wraz z kontrolką niezapiętych pasów Octavia I 2001r??jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
-
Potrzebny jakiś mikrostyk ( ja takiego użyłem http://www.conrad.com/ce/en/product/...-24Vdc-2A-IP67 ) zamontowałem go z boku zapięcia pasa jak zapinam wtedy ten czarny plastik w zapince naciska na blaszkę i rozłącza sygnał
lub orginalne zapięcie z takim mikrostykiem ładniejsza opcja , mikrostyk ma rozłączać ciągniesz jeden kabelel od masy do mikrostyku a drugi od mikrostyku do licznika kostka niebieska pin 31 , poskładać a po tym trzeba by zmienić kodowanie licznika za pomocą vaga do twoich dwóch pierwszych cyfr musisz dodać +02 - zapięcie pasów
Kodowanie (12345)
12XXX
pierwsza i druga cyfra oznacza funkcje dodatkowe:
00 - brak opcji
+01 - zużycie klocków
+02 - zapięcie pasów
+04 - kontrola płynu do spryskiwaczy
+16 - nawigacja
jeśli posiadamy kilka funkcji sumujemy cyfry ze sobą i wynik wpisujemy jako dwie pierwsze cyfry w kodowaniu np.
zapięcie pasów, płyn do spryskiwaczy i nawigacja
02+04+16=22jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz